Светкавично! ВиК Благоевград отстрани авария на водопроводната мрежа в с. Покровник

27 Юли 2019 | 20:01
0 коментара
Общество

В деня на днешния Св. Пантелеймон, когато е и храмовия празник на благоевградското село Покровник, дежурен екип на ВиК Благоевгад отстрани сериозна авария в него.

Дотова се стигна, след като фирма подизпълнител на електроразпределително дружество предизвика авария на магистрален водопровод Ф200 захранващ селото.

Благодарение на бързата намеса на служителите на ВиК  - Благоевград водоподаването в Покровник бе възстановено за по - малко от три часа, видя наш репортер.

От ВиК Благоевград информираха, че сигнал за спукан водопровод в района на Покровнишко шосе е подаден при тях около 10 часа тази сутрин. На него незабавно се отзовава дежурен екип, който за по - малко от три часа, въпреки убийствената жега навън успява да отстрани проблема.

Припомяме, че в сутрешните часове днес, багер спука водопровод в Благоевград и остави част от кварталите без вода.

Багерът се опитал да прокопае трасе, за да може енергоразпределителното дружество в Благоевград  да прекара ток до частен имот.

По невнимание обаче багеристът пробил водопроводната тръба, съобщава Нова телевизия.

Под силното налягане водата изхвърлила камъни, които ударили един от работниците по главата.

Той е без сериозни наранявания, отървал се само с уплаха.

На фирмата “Р & М”, предизвикала аварията, е съставен протокол. Същият ще бъде платен от собствениците в понеделник.

Ръководството на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград благодари на своите служители за професионалната им работа и призовава за задължително съгласуване на изкопните дейности с местните власти и спазване на законовите разпоредби.

TOP