СВЕТКАВИЧНА РОКАДА В БЛАГОЕВГРАД! Уволниха възстановения от съда ексфинансист на Разплащателната агенция Кр. Динчев само час след като седна на новото бюро

03 Април 2017 | 21:09
2 коментара
Общество

Съдът възстанови на работа бившия финансист на Разплащателна агенция в Благоевград Красимир Динчев, но той успя да се почувства отново част от екипа само за час. Миналия четвъртък преди обяд Динчев бил възстановен на работа и дори получил бюро в новите офиси на агенцията, която от близо месец е новодомец в сградата на НТС.

По обяд в Благоевград пристигнал представител от „Човешки ресурси“ на Държавен фонд „Земеделие“ в София и заедно с шефката на Разплащателна агенция Светла Сотирова връчили на Динчев заповед за освобождаване поради съкращение на щата.

Всеки момент се очаква същото да се случи и с бившия началник на дирекция „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане“ Огнян Китов, който също очаква решение за възстановяване на работа от втора съдебна инстанция.

Припомняме, че Динчев, Китов и бившият шеф на агенцията Георги Качев бяха уволнени преди 1,5 г. от ексшефа на ДФЗ Румен Порожанов заради несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непридвижени проекти, объркани процедури и пълен финансов батак в институцията. По времето на Качев Благоевградска област стана и синоним на опити за измами с евросубсидии.

Проверка на Техническия инспекторат на фонда миналата есен разкри поголовни нарушения в Пиринско при усвояване на субсидиите по подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, като съществуващи само на книга зайци и пъдпъдъци, „управление“ на няколко животновъдни ферми в цялата област от различни бенефициенти, отговарящи обаче на един и същи телефон, което може да означава само престъпна схема за източване на пари с кухи фирми и т.н.

Вестник „Струма“ направи и собствено журналистическо разследване в с. Бунцево, което доказа по безспорен начин, че в селото има само двайсетина зайци, които служат за отчет пред проверяващите на десетките „млади земеделци“ в селото.

В резултат до момента има само 2-3 случая на осъдени да върнат парите, и то на по-ниска съдебна инстанция, без решението да е влязло в сила.

източник: в.Струма /ВАНЯ СИМЕОНОВА

Добавени коментари

$$$ публикува:
04 Април 2017 | 21:58
Тази ултра червена комунистка, от кога е от герб...Баща и е най щатен от БКП!
Я публикува:
04 Април 2017 | 11:12
Земеделието и животновъдството са най-непрестижните дейности, а такава любов към финансирането им...защо не си направят ферми, ами искат да ги "цакат с топла бира"?

Добавете Вашия коментар

TOP