Светила на родното джудо изпитаха 28 състезатели на „Неврокоп“

03 Декември 2021 | 08:47
0 коментара
Спорт
Светила на родното джудо изпитаха 28 състезатели на  Неврокоп

Клубът по джудо „Неврокоп“ (ГД) прие две от светилата на японския спорт у нас, с което поднесе подарък на своите възпитаници.

В Гоце Делчев на крака пред тях пристигнаха най-техничният състезател за ХХ век Георги Петров и единия от тримата, донесли олимпийски медали на България в това бойно изкуство Илиян Недков. Те проведоха демонстративна тренировка с момчетата и момичетата от южния град и изпит за повишаване на технически степени. На него се явиха 28 джудисти от 8 до 22 г. и всички го издържаха. Сред най-малките бяха Ерен Нафузчи, Костадин Камбов, Мира Костова и Ана Георгиева, а сред най-големите – Ангел Караиванов, който влезе в историята на гоцеделчевския клуб като първия му участник на държавно първенство.

„За съжаление през миналата година заради Ковид-19 пропаднаха плановете ни да проведем изпит за Q-степен от нашите състезатели и да проверим докъде са стигнали в своето развитие. Тази година участвахме на държавно първенство за първи път при младежите до 23 г. Срещата с такива светила в нашия спорт винаги е полезна за състезателите, които могат да научат нещо ново, да успеят да разберат определена жизнена и спортна философия на личности като нашите гости. Георги Петров и Илиян Недков останаха изключително доволни от напредъка на нашите момчета и момичета и очакват сред тях да има национали. Това не може да не ни амбицира за допълнителни изяви. Специални похвали получи и формацията ни до 12 г., от която тепърва се чакат успехи. Ясно е, че всичко идва с труд и дисциплина, което е в ръцете на самите състезатели“, коментира треньорът на „Неврокоп“ (ГД) Иван Костадинов.


Участниците в изпита. в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP