Свалиха рецидивист от влака на благоевградската гара и извърши кражба няколко часа след като излезе от Бобовдолския затвор

18 Юли 2016 | 08:37
0 коментара
Общество
Свалиха рецидивист от влака на благоевградската гара и извърши кражба няколко часа след като излезе от Бобовдолския затвор

Рецидивист извърши кражба няколко часа след като излезе от Бобовдолския затвор. Излезлият на свобода Георги Дюлгеров тръгнал да се прибира в родното си село Ново Ходжово, община Сандански, с влака. Тъй като нямал пукнат лев,  се качил без билет с мисълта, че може да мине между капките. Кондукторът обаче не проявил грам снизхождение и го свалил на благоевградската гара, съобщава Struma.bg.

Георги Дюлгеров започнал да кръстосва улиците, а през нощта се  насочил отново към гарата. Вниманието му било привлечено от метална разпределителна кутия на фасадата на къща на ул. „Марица“ и започнал да я демонтира. Действията му били забелязани от буден гражданин, който подал сигнал на 112. Малко след това пристигнала полицейската патрулка, която била наблизо в района на кв. „Запад“.

Георги Дюлгеров е арестуван на местопрестъплението, а след това обвинен за поредната кражба. В металната кутия имало медиен конвертор, собственост на читалище „Виртуален свят” на кабелния бос Емил Радев, като при демонтажа бил прекъснат оптичен кабел.

Стойността на откраднатата вещ е малко над 100 лв., но в случая  това няма значение, тъй като престъплението е при условията на опасен рецидив. При това положение наказанието отново ще е ефективно и Георги Дюлгеров ще се върне обратно в затвора.  

Добавете Вашия коментар

TOP