Студенти в Американския университет в Благоевград съчетават полезното с приятното

18 Февруари 2019 | 16:19
0 коментара
Култура

Студентите в Американския университет в Благоевград ще съчетаят ученето с куп интересни прояви през следващата седмица.

Международната седмица в АУБ започна днес с традиционната инициатива за представяне на десетките страни, откъдето идват студентите и преподавателите на университета. Мястото на събитието ще е аудитория „Андрей Делчев“ на Академичен център „Балкански“.

Следващото събитие е утре, когато проф. Роналд Харви ще представи изненадващ метод за разбиране на собствената психология. За какво става дума ще стане ясно по време на публичната лекция в библиотека „Паница“. А сряда е денят, посветен на две работилници: танцова и езикова. Те ще послужат за подгряване на вълнуващите събития, които ще се състоят с наближаването на почивни дни.

В петък сцената на Театър „Карл Джераси“ в Студентски център „Америка за България“ ще бъде мястото за изява на безброй таланти в конкурса „АУБ търси талант“. Всъщност единственото ограничение за демонстрираните умения и заложби е въображението на участниците.

Кулминацията на Международната седмица обаче настъпва в събота, когато се провежда танцовият и кулинарен фестивал. Под покрива на модерната спортна зала студенти и преподаватели от над 40 страни ще представят ястия от националните кухни на родните си държави. Но преди да опитат вкусните гозби, публиката и гостите на АУБ ще се насладят на танцовите умения на студентите, които ще покажат традиционни танци. Събитието събира студенти, преподаватели и гости, които се забавляват заедно.

„Студентите и преподавателите в университета ни са от различни, близки и далечни страни. През годините сме установили, че Международната седмица е сред най-добрите начини да разширим кръгозора си, да научим повече за света, в който живеем, и да се сближим с хора, които, идвайки в Благоевград, стават част от голямото семейство на АУБ“, така коментира събитието президентът на АУБ – д-р Стивън Съливан.

Добавете Вашия коментар

TOP