Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят спектакъла „Мистерии в танц и движение“

31 Май 2019 | 10:21
0 коментара
Култура

На 5 юни 2019 г. (сряда) от 19:00 ч. в зала „Яворов“ студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще представят танцовия спектакъл „Мистерии в танц и движение“.

В програмата на спектакъла, подготвен под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева, преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията.

Програмата включва две дипломни постановки – на Аника Павлова, студентка в бакалавърската програма „Съвременна хореография“ и на Никола Костадинов – артист и режисьор, студент в магистърската програма  „Хореографска режисура”. В спектакъла ще участват и студенти от специалностите „Актьорско майсторство за драматичен театър” и „Българска народна хореография”.  За първи път участие ще вземат гимнастичките от КХГ „Пирин“ – Благоевград с ръководител Лидия Стоянова и от СК „Левски” – София с треньор Величка Бонева.

Гостите ще имат възможност да видят дуети, трио, квартети, авторски хореографии на студентите от специалност „Съвременна хореография“. На сцената в зала „Яворов“ ще бъдат показани и по-мащабни постановки на техните преподаватели като „Кармина Бурана”, „Чардаш”, „Грузински танц” и др. Във фоайето на залата ще бъде представена и изложба „Музите на 13“, организирана от Сдружение „Музите“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“. Изложбата включва 30 цветни фотоколажа, които показват историята на Международния младежки фестивал „Музите”.

Входът за спектакъла и изложбата е свободен.

Добавете Вашия коментар

TOP