Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на призови места в националния конкурс „Носители на просветата 2017“

27 Юни 2017 | 18:31
0 коментара
Общество

Студенти от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени в националния конкурс „Носители на просветата 2017“, организиран за пета поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката – г-н Красимир Вълчев.

Цветелина Митова, студент в трети курс, специалност „Българска филология“ спечели първо място в категория „Кратко есе“. В същата категория на трето място бе отличена четвъртокурсничката от специалност „Българска филология“ – Александра Клечорова, която преди няколко месеца бе трета в националния конкурс „Студент на годината“. Цветелина и Александра участват и в Националните филологически четения, организирани от зам.-ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – проф. д-р Антони Стоилов и декана на Филологическия факултет – проф. д-р Магдалена Панайотова.

Официалната церемония по обявяване и награждаване на победителите в националния конкурс "Носители на просвета" се проведе на 26 юни 2017 г. в зала 42 на Националния дворец на културата.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителните събития, идеите, посланията и личностите в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука. 

Добавете Вашия коментар

TOP