Студенти на АУБ гледат филм за Анжел Вагенщайн

17 Октомври 2017 | 13:33
1 коментара
Култура

Американският университет в Благоевград и американското посолство у нас организират прожекцията на филма „Изкуството е оръжие”.

Събитието ще е в сряда /18 октомври/ от 18,00 часа в аудитория „Делчев” на университета. Документалният филм разказва за българския евреин Анжел Вагенщайн – режисьор, новелист, партизански воин и революционер през целия си живот. Самият той ще бъде гост на АУБ заедно с продуцента Андреа Саймън.

Излъчването на „Изкуството е оръжие“ се осъществява и с подкрепата на департамента по “Журналистика и масови комуникации” към Американския университет в България. Филмът „рисува” в продължение на 85 минути портрет на една сложна личност, чиято биография е простряна в три преломни исторически епохи.

Животът на Анжел Вагенщайн се нарежда сред най-значимите неразказани истории на световното кино: един турбулентен, наситен със събития отрязък от време, побрал 52 филма, 4 романа, 1000 страници "драскулки".

И на 95-годишна възраст Анжел Вагенщайн респектира с остър ум и критична мисъл, а харизмата и сочното му чувство за хумор си остават непокътнати. 

Добавени коментари

криси ,гомнарката на Благовгад! публикува:
17 Октомври 2017 | 14:28
Айде сега ,да бъде завинаги уточнено ,коя е любовницата на Камбитов.Силва гюппата ,или тази от този дайт.Ако аз бях на тяхното место ,щях да ги остявя да се избият двете .ИМА И ТАКАВА ПОГОВОРКА"дВАМА СА КАРАТ ТРЕТИ ПЕЧЕЛИ!сИЛВО ,СИЛВО ,ПРЕРЕЖИ СИ ВЕНИТЕ !-нЕ СТАВАШ ЗА НИЩО ,МОМЕ!

Добавете Вашия коментар

TOP