Студент в Американския университет в Благоевград е стрелецът на протестите край Перник

17 Ноември 2018 | 09:22
1 коментара
Общество

Студент в Американския университет в Благоевград е нарушителят на обществения ред в четвъртък късно вечерта на пътен възел „Даскалово“. Той е произвел 4-5 изстрела с газов пистолет, но стрелбата няма връзка с протестиращите, уточни зам. директорът на ОДМВР – Перник комисар Сашко Христов. „Стараем се да не допуснем конфронтация между граждани и протестиращи. Снощи е имало стрелба, но тя не е свързана с протестите“, каза вчера на пресконференция комисар Христов.

Според пернишката полиция става въпрос за засичане между два автомобила в отсечката между Драгичево и София. Единият от водачите извадил пистолет и произвел изстрел. Няма пострадали. Стрелецът е задържан от СДВР и е в ареста на 6-о РУ. Той ще бъде преведен в Перник, където разследването срещу него ще продължи.

По думите на комисар Христов младежът, който е на 24 г. и е от Благоевград, е стрелял, след като е бил засечен от друга кола, а бил изнервен от чакането в блокадата.

Той съобщи и че са съставени четири предупредителни протокола на лица, които подбуждали към нарушаване на обществения ред.

Началникът на Пътна полиция Слави Лазов заяви, че полицаите са съставили 4 акта за неправилно паркиране на хора, които дори и след падане на блокадите са зарязали колите си на пътен възел „Даскалово“. Един от автомобилите е стоял на платното и е пречил на движението 30 мин. след края на недоволството.Струма

Добавени коментари

$$$$$$ публикува:
17 Ноември 2018 | 10:53
Хамерикански БОКЛУК, за съжаление от Благоевград...А беше хубав и революционен град!

Добавете Вашия коментар

TOP