Студен и дъждовен уикенд, затопляне през новата седмица

22 Април 2017 | 00:41
0 коментара
Общество

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 3° до 2°. През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Около и след обяд на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

От понеделник времето ще стане по-устойчиво и предимно слънчево. Максималните температури в първия ден от работната седмица ще бъдат между 12 и 18 градуса, за София около 12 градуса. Над страната ще бъде и предимно слънчево.

Във вторник – 25 април, навсякъде ще бъде слънчево и приятно топло. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, за София около 17 градуса. Сутрешните температури все още ще са ниски – между 2 и 5 градуса над нулата.

В сряда – 26 април, ще бъде слънчево над цялата страна. Дневните температури ще бъдат почти навсякъде над 20 градуса, само по Черноморието ще бъдат доста по-ниски – около 13-15 градуса.

В четвъртък отново ще бъде топло и слънчево, с температури до около 25 градуса и отново само по Черноморието ще са по-ниски – около 15-17 градуса. Сутрешните температури също ще се повишат и ще бъдат между 4 и 9 градуса.

В петък ще бъде все още топло, но ще започне да се заоблачава, на места в Северозападна България ще превали дъжд. Температурите остават между 18 и 24 градуса, за София около 23 градуса.

В събота – 29 април, ще има разкъсана облачност, без валежи. Температурите ще започнат слабо да се понижават.

В неделя на места ще превали дъжд, понижението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса, малко по-високи в Южна България, за София около 16 градуса. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP