Студ с минусови температури, жълт код за Благоевград и други 17 области на страната

16 Януари 2021 | 08:56
0 коментара
Общество

Днес за 18 области в страната е в сила жълт код за студено време с отрицателни дневни температури, сочи справка в НИМХ

Кодът е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, област София, София-град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. 

Ето и какво ще бъде времето днес: 

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се увеличи и главно утре през деня на места ще превалява слаб сняг. В Западна и Централна България ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна - северен вятър и с него застудяването ще продължи, предаде БТА.

Ще бъде студено. Минималните температури ще бъдат предимно от минус 7 до минус 2 градуса, максималните - от минус 3 до 2 градуса. Вечерта от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Черно море

По Черноморието ще бъде облачно и ще превалява слаб сняг. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 2-4 градуса. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 1-2 бала, след обяд ще се усили. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса.

Планините

Над планините ще е предимно облачно, със слаб снеговалеж. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, с който застудяването ще продължи и ще е много студено. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 6 градуса, на 2000 м - около минус 12 градуса.

Неделя

В неделя облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места, главно в Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър, в Западна и Централна България - от северозапад, в източните райони - от север-североизток. Температурите ще се понижават още и ще са значително по-ниски от обичайните за втората половина на януари. Минималните ще достигат на места до около минус 10 градуса, в отделни райони - до минус 14 градуса, а и дневните в по-голямата част от страната ще бъдат отрицателни.

Понеделник

В понеделник ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще бъде от запад-северозапад, до умерен, в котловините ще стихва и там преди обяд са възможни мъгли или ниска облачност. Сутринта ще бъде още малко по-студено, а дневните температури ще са без особена промяна.

Добавете Вашия коментар

TOP