Струмско празнува на Кръстовден с много песни, хора и настроение(снимки)

15 Септември 2019 | 19:07
1 коментара
Хайлайф

На 14 септември на 'Кръстовден' за пета поредна година на площада в кв.Струмско се проведе фолклорен събор. Организатор на събитието за поредна година бе зеленчукопроизводителят и ръководителят на сурвакарската група на квартала, Венцислав Лудачки. По традиция програмата беше открита в 18 часа с местни самодейни фолклорни групи. Те са познати на струмчани и са неотлъчно до тях при всяка една фолклорна програма на площада в квартала. След прекрасни изпълнения на македонски фолклор от “Струмски славей” на сцената се качиха Ива и Велислава Костадинови, които през 2019 г. , триумфираха на "Пирин фолк" с песента "България в сърцето", с която спечелиха първа награда на фестивалното жури и отличието на публиката. Двете талантливи млади дами изненадаха съборяните с чудни песни от богатия фолклор от всички краища на България. Това целеше да затрудни игреорците, но мегдана не остана празен, указа се че струмчани са подготвени и виха кръшни хора със сложни танцови стъпки, като истински професионалисти.

Нямаше как празненството да мине без познат народен изпълнител. В по-късните часове на нощта, настроението нажежи любимката на много хора, изпълнителката Радостин Паньова. За нея това гостуване е като при стар приятел. Тъй като Лудачки я кани редовно, струмчания я харесват, а пък тя е свикнала с темперамента на публиката и знае как да ги забавлява.

За финал, небето бе озарено от сияйна заря, а най-големите съборджии на квартала вдигаха тежки наздравици чак до сутринта.

Добавени коментари

Общината публикува:
15 Септември 2019 | 21:12
Още трябва да се вдигат данъци и такси. И още Сто години герберите да ви стрижат до кожа и да ви държат най бедните в Европа. Вместо да сте по улици и площади, вие се радвате на една бира и кебапче....

Добавете Вашия коментар

TOP