Строят нов център за Спешна помощ в Благоевград, ОбС отпусна 4000 лв. в помощ на Станислав Чаушки

29 Септември 2017 | 16:49
0 коментара
Общество

По време на редовната си сесия днес, общинските съветници в Благоевград одобриха учредяването на безвъзмездно право на строеж на Министерството на здравеопазването за изграждане на обект  „Център за спешна медицинска помощ - Благоевград”.

Имотът от 2200 кв.метра се намира на територията на болничния комплекс и ще бъде предоставен на Министерството на здравеопазването за реализацията на инвестиционен проект по програма „Региони в растеж” 2014-2020, свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешна помощ на територията на Благоевград.

В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.Учреденото безвъзмездно право на строеж се погасява в полза на Община Благоевград, ако не се упражни в срок от 5 /пет/ години

Местните парламентаристи гласуваха отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпускането на сумата от 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки, за подпомагане на семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.

Одобрено беше и предложението за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликлийски“ за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 г. За всички деца настанени в дома към момента, текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома се ползва за два други типа социални услуги  - „Преходно жилище“ за деца от 14 до 18 години и Център за социална подкрепа. Предстои откриването и на Център за приемна грижа за деца от 0 до 15 години.

Добавете Вашия коментар

TOP