Строители на протест: Спрете атаките срещу бранша

12 Декември 2018 | 09:19
1 коментара
Политика

 Представители на строителния бранш излязоха на протест заради обвиненията срещу тях за високи цени, лошо качество и корупционни практики в сектора.

Още в ранни зори членове на Камарата на строителите подредиха камиони и тежка строителна техника по протежението на бул. „Цариградско шосе“ в столицата в посока центъра, но без да затрудняват движението.

С протестните си действия те изразяват безпокойствие от „атаките срещу бранша“ и настояват отговорните институции да вземат отношение по проблема. „Нашето искане е да подредим бранша, да има плановост в него. Да останем тук, а не да отидем на първи терминал и да заминем за чужбина, както правят много от нашите колеги“, заяви инж. Илиян Терзиев, председател на Камарата. 

На въпрос трябва ли да има забранителен списък със строителни фирми, които не са изпълнявали коректно възложените им обекти, той отговори: „Смятате ли, че може да има забранителен списък за журналисти? Няма как да стане тази работа! Има процедури, които се спазват. Няма как да забраниш, когато някой спечели търг. Това не е нормално“.

КСБ настоява още за незабавно спиране използването на бранша за политически цели, преустановяване необоснованите и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството.

Според инж. Терзиев българските строителни фирми изграждат обекти и извършват ремонти с не по-лошо качество от европейските си колеги, а ако нарушения все пак бъдат установени – виновните да понесат своята отговорност.

Машините ще останат подредени на бул. „Цариградско шосе“ до обяд, а строителният бранш ще депозира подписки в своя подкрепа в Народното събрание, Министерски съвет и Президентството. /БГНЕС

 

Добавени коментари

28 публикува:
13 Декември 2018 | 10:48
Засрамете се бе,хора! Никой не е срещу шофьорите на тежкотоварните машини, наредили се по Цариградско шосе. Разбирам ги- няма накъде! Но тези,които ги изпратиха там,са за такава ГЬСТЕРИЦА /ТОЯГА /, ама колкото се може по-дебела! Безсрамници!!! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ СВОГЕ, ИЛИ ТРЯБВА ДА ВИ ГО ПРЕПОМНИМ? Мили шофьори, не стойте на Цариградска, ами идете пред парламента/ ако може да отидете/ всяка ремонтирана улица или булевард плаче отново за ремонт. А защо? Защото паричките вместо във вашият джоб,са изпратени в централата на герб за избори, а вашите работодатели подменят материалите за по-евтини и ремонта приключва. Ако някой се осмели да каже истината- веднага -той е срещу строителния бранш и хайде пионките на протест! за мен Вие не сте пионки!!! Покажете им!!!

Добавете Вашия коментар

TOP