Строги мерки за фестивала „Франкофоли“, бъдете нащрек

21 Юни 2018 | 11:13
0 коментара
Култура

Мерките за сигурност, които е предприела Община Благоевград за фестивала „Франкофоли“ са много стриктни и сериозни. Това каза Кирил Манов, главен специалист „Обществен ред и сигурност“ към Общината, цитиран от "Фокус- Пирин".

По думите му на работна среща с Областна дирекция на МВР-Благоевград, както и с частните охранителни фирми, които ще вземат участие в събитията, е направен един анализ, разчертани са задачи, поставени се всички форми за изпълнение, за да може концертите да преминат както трябва и без инциденти, и да бъдат радост за жителите и гостите на града.

„Искам да обърна внимание на нещо много важно, което касае децата под 18-годишна възраст. Те ще бъдат допускани в парк „Македония“ задължително с декларация, в която придружаващото ги лице ще се подпише, че носи пълна отговорност за тях. Тази декларация може да се изтегли от сайта на Община Благоевград, както и на място. Проблемът с непълнолетните лица ще бъде решен по този начин“, отбеляза Кирил Манов.

Той подчерта, че трябва да се има предвид, че попълването на тази декларация на място ще забави влизането на съответните лица, попълващи декларацията. Манов допълни, че хората, които ще се грижат за сигурността, ще бъдат достатъчни.

Той уточни още, че целият външен периметър на парк „Македония“ ще се охранява, както и вътрешният, а където трябва и има необходимост ще са поставени хора, които да следят за спазване на обществения ред.

Добавете Вашия коментар

TOP