Стрелба в центъра на Виена: Един човек загина и още един е ранен

21 Декември 2018 | 18:09
0 коментара
Общество

 Австрийската полиция провежда операция информация за стрелба в ресторант "Фигълмюлер" в центъра на Виена. Това съобщи Кронен Цайтунг.

В резултат на стрелбата е загинал един човек и още един е ранен. На място се намират екипи на Спешна помощ и специализираната австрийска единица за борба с тероризма „Кобра“, предаде ТАСС. Полицейски хеликоптер патрулира над центъра на Виена.

Подсилени са полицейските патрули, а много улици са блокирани. "Около 13:30 ч. местно време в района на Лугек са открити двама души с огнестрелни рани. В момента се извършва издирване из целия град от полицаи с бронежилетки и каски. 

Другите обстоятелства все още са неясни", се казва в съобщение на местната полиция. Районът около ресторанта е затворен и полицейския хеликоптер е над района, търсейки заподозрян, който е избягал от обекта, предаде Спутник.

Според най-новата информация властите смятат, че извършителят е с криминални мотиви. Един от свидетелите разказа пред вестник "Куриер", че жертвите са били застреляни в коридора на ресторанта, предава АФП. "На земята лежаха двама души, а третият казваше: "Братко, братко!" на славянски език", твърди свидетелят. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP