Страхил Попов: Излизаме срещу един от най-добрите отбори в света с прекрасната възможност всеки от нас да се докаже

03 Октомври 2017 | 22:07
0 коментара
Спорт

"Излизаме срещу един от най-добрите отбори в света. Това обаче е една прекрасна възможност всеки от нас да се докаже и да покажем на хората, че има една положителна тенденция на развитие при нас". Това заяви националът на България Страхил Попов преди световната квалификация с Франция.

"Лъвовете" приемат своя съперник от 21:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" в мач от група А на квалификациите за класиране на Мондиала в Русия догодина.

"Всеки от нас казва, че нашата сила е в отбора и колектива. Нямаме индивидуалности като Франция, но се надявам да покажем една отборна и колективна игра, както изиграхме и всичките си мачове в София. С взаимопомощ от всеки не е невъзможно да се спрат тези футболисти", смята Попов.

"Срещата с Люксембург също не е за подценяване, защото в Европа вече няма слаби отбори. Видяхте, че Люксембург направи равен с Франция, победи Беларус, а доста ни поизмъчиха и нас. Лека доза отпускане може да доведе до негативни резултати", категоричен е той.

"Редуваме много силни мачове, както беше с Швеция и Холандия, но след това идва лек спад. Това според мен е и психологически проблем. Въпросът е, след като направим един добър мач, да продължим и да не губим концентрация за следващия двубой. Проблем са ни мачовете навън. Това според мен е разковничето - да сме силни психически, да не се отпускаме след един добър резултат, а да работим още повече, за да затвърдим постигнатото", коментира още бранителят на България.

"Надявам се да дойдат доста хора на мача. Все пак това ни е последен двубой тук. Направихме едни добри срещи и хората могат да дойдат и да ни подкрепят. Също така имат възможност да видят едни големи футболисти от отбора на Франция. Надявам се, че стадионът ще се напълни, защото това е много важно за нас футболистите. Подкрепата на публиката ти дава сила, но и допълнителна мотивация", заключи Страхил Попов. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP