Страх лозе пази! Служители на КАТ - Гоце Делчев редуват болнични и отпуски, за да отърват арести

18 Юли 2018 | 22:23
8 коментара
Общество

"Страх лозе пази"! Служители на КАТ - Гоце Делчев редуват болнични и отпуски, за да отърват арести, съобщава репортер на Pirinsko.com.

След зрелищния арест в Пътна полиция КАТ-Благоевград, където бяха арестувани началникът Данаил Стоицов, Бойко Шарков и Никола Доганджийски по прякор "Колевеца", в неврокопско цари напрежение сред служителите под пагон.

По сигнал на Югозападната медия Piriinsko.com Данаил Стоицов бе задържан след акция, проведена на 22.05.2018 г. от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, той приемал дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Освен това той е бил подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

Припомняме, че по делото бяха повдигнати обвинения на Б. Шарков и Н. Доганджийски, участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Разследването по случая продължава, съобщиха от Окръжна прокуратура Благоевград.

Според източник на Piriinsko.com в схемата "бързи номера" при регистрация на автомобили в КАТ-Гоце Делчев са посредника Х. Жилев - "Рижавия" и техник-механик на канала в халето за регистрация Петър Хаджиев, който парадира с името на многоуважавания Генерал Богомил Янев.

Схемата е идентична, както в Областния град, Жилев осигурява клиентите, при него се плаща еко таксата на автомобилите. Тарифата върви от 20 до 50 лева за подготвяне на документи, както и още толкова допълнително за услугата "бърза регистрация".

Под сурдинка в гоцеделчевско се коментира, че в схемата е замесен и най-довереният човек на Георги Кьосев инспектор Б. Александров, който в момента е на работното си място след прекъснат отпуск, а техник-механикът Петър Хаджиев е в болнични отпуск. Двамата се страхуват да бъдат на работното си място, за да не бъдат арестувани, както колегите си в Благоевград.

От началото на годината групата са изтъргували близо 30 номера от специалните, като клиентите били от Благовград, Симитли, Разлог, Банско, Белица, Якоруда, както и македонски граждани.

​ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Перо публикува:
27 Септември 2018 | 14:53
Зайков и Александров са за уволнение дисциплинарно и то веднага. Пълни мекерета нищо не става и от двамата. Само интриги около тях и се чудят кой да прецакат
Тоти публикува:
27 Септември 2018 | 14:44
В играта са Зайков шефа на РУ и Александров те въртат цялата далавера. После делят. Александров на времето прецака К. К. САМО И само да се спаси. А сега иска да бяга. Мишоци чудят се как да се спасят
ЖИЛЕВ публикува:
19 Юли 2018 | 22:00
АЛЕКСАНДРОВ........ ВЪРНИ ПАРИТЕ НА МОХАРЕМ
Васко Гъската публикува:
19 Юли 2018 | 16:53
Сульо е за затвора!!!!
Пешо публикува:
19 Юли 2018 | 16:45
в нашия град измамници с биткойни и измамици в КАТ ? каде е държавата питам аз ? правят си каквото искат.
Градъ публикува:
19 Юли 2018 | 09:54
То не бяха биткойни, то не беше тютюн, сега и Кат, а бе Вие освен за далавера май за друго не мислите? Важното е че никой не ви закача! Бачкайте си спокойно!
време е за чистка публикува:
19 Юли 2018 | 08:13
Хаджиев кой чакаш време е да удариш по масата или требе да питаш костовия. Време е за чистка.
кой е взимал комисионното публикува:
18 Юли 2018 | 23:14
кат гоце делчев е на пряко подчинение на шефа на кат благоевград. то е ясно че всичко в града е правено със знанието на шефа данаил стоицов. а и в обвинението от прокуратурата се разбира че благоевградчани са съдействали с гоце делчев и петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP