Стотици засвидетелстваха любовта си към театъра в Симитли

05 Ноември 2017 | 15:18
0 коментара
Култура
Театър, театър …. театър, за какво друго би могло да се говори в Европейската нощ на театрите, част от която стана и Симитли за трета поредна година.
 
Емоционални часове прекарани в салона изпитаха зрители, организатори и любители на изкуството.  Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев", Театрална школа ,,Ер малък" и  Театрална школа към НЧ,,Св.Климент Охридски"- гр. Симитли , вчера  направиха Симитли едно от най- предпочитаните места за прекарване на почивния ден и то напълно безплатно.
 
Наслада за очите и сетивата  за пореден път подариха актьорите на публиката на Симитли.  Стотици зрители през целия ден не спираха да пълнят залата на читалището и с бурни аплодисменти да засвидетелстват любовта към театъра.
 
 „Аладин и вълшебната лампа“  за пореден път препълни салона на читалището, като децата от театралната школа към читалище „Св.Климент Охридски“ с ръководител Бранимир Митов, дадоха всичко от себе си да покажат, че театъра и развитието му в Симитли никога няма да спре.
„Вариации по Чехов“ на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ и младите актьори на сцената представиха на аудиторията текстове с комични и сериозни моменти и представиха Чехов в една по различна светлина.
 
 Уникалното представление ,,Ромео и Жулиета“ на театрална школа „Ер малък“ с нов прочит на режисьора Бранимир Митов изправи публиката на крака, а аплодисментите бяха неспирни.
 
Ентусиазмът и невероятната актьорска игра на малките артисти, за пореден път доказаха, че всички награди на представлението са заслужени. И да, хората обичат Шекспир! След като гледате „Ромео и Жулиета“ на „Ер малък“ винаги ще искате да гледате отново и отново.
 
 Комикът Николай Станоев  беше гвоздея на вечерта, като както предполага и името НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, до късно вечерта, той накара публиката да се смее и да изпълни вечерта си с удивителни емоции.
 
С неговото  #НИКИГОВОРИ за Музика,  забавно Stand UP Comedy Show, той разплака от смях хората в препълнения салон с разкази за своя живот и много музикални произведения, които свързва с него.
 
Театърът е неизмерим, можеш ли да го почувстваш и усетиш със сърцето си и всички сетива, ти се чувстваш щастлив. Като че ли, това е разковничето за един по- приятен и изпълнен със смисъл живот. Да живее театърът и нека публиката винаги пълни салоните, както направи един малък град като Симитли вчера вечерта. 

Добавете Вашия коментар

TOP