Стотици студенти окупират Мелник навръх 8 - ми декември

18 Ноември 2017 | 15:47
0 коментара
Общество

Стотици студенти окупират Мелник за празника си – 8 декември.

Над 90% от легловата база в най-малкия ни град вече е резервирана, информира кмета.бг.

С младите гости населението ще се увеличи поне 4-5 пъти.

Пълни са и доста хотелски комплекси и къщи за гости в съседните села край курорта.

Цените са по-ниски в сравнение с други курортни селища.

Само за 66 лева на човек хотел предлага две нощувки и две закуски, празнична вечеря салата, основно ястие - шпиковано свинско с гъбен сос, гарнитура - картофено пюре, ракия – 100 грама, минерална вода, десерт – плодове, както и DJ парти.

В частните квартири нощувки се намират и само за 12 лева, а хотели предлагат за по 20-25 лева нощувка със закуска. В по-лускозните хотелски комплекси две нощувки със закуски и празнична вечеря струват между 100 и 120 лева.

„За студентите в Мелник купонът е гарантиран. Ще могат да опитат и безплатно от виното ми, всяка компания ще получи по една бутилка червен еликсир”, твърди собственик на механа.

Младежите предпочитат най-малкия наш град, защото тук цените са по-ниски, а веселбата по нищо не отстъпва на тази в Сандански и Банско. Хотелиерите направиха специални отстъпки за нощувките на студентите - от 20% до 30%.

Механджиите са осигурили достатъчно количества от прочутото мелнишко вино, което ще се разлива на корем.

Повечето стопани на механи няма да искат куверти. „Няма да задължаваме младежите да плащат солени суми за консумация. Нека всеки хапне и пийне според джоба си”, казват механджии. 

Добавете Вашия коментар

TOP