Стотици на протест в защита на кмета на Септември

02 Февруари 2018 | 12:43
0 коментара
Общество

Над 200 протестиращи се събраха тази сутрин пред сградата на община Септември в защита на кмета Марин Рачев.

Хората смятат, че обвиненията срещу него са неоснователни, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

По-късно протестиращите продължиха протеста си пред Районното управление на полицията в Септември. Те внесоха искане за протест, който ще се проведе в неделя от 12:00 часа на пътя Варвара- Велинград.

Очаква се срещу Рачев и още едно лице да бъдат повдигнати по две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост и едно за закупен от Община Септември имот от частна фирма на цена, в пъти по-висока от пазарната стойност, с което е причинена щета на общината в размер на над 100 хиляди лева. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви тази сутрин, че при спецакцията на Специализираната прокуратура е открит офис в Пазарджик , в който са се намирали договорите с Община Септември и съпътстващата ги документация на 14 фирми.

В него, събрани на едно място, са били открити и печатите и електронните подписи на всички дружества, които са обслужвани от една и съща счетоводна кантора.

„На Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че се касае за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини“, обясни Арнаудова. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP