Стотици миряни хапнаха вкусен курбан за "Очов ден" в благоевградското село Габрово

19 октомври 2019 | 15:38
0 коментара
Стотици миряни хапнаха вкусен курбан за  "Очов ден" в благоевградското село Габрово

Над 500 миряни похапнаха вкусен курбан, баници, погачи и др. по време на традиционния събор в чест на Свети Иван Рилски - Чудотворец в благоевградското село Габрово.

Празникът, който е познат още сред местните хора като „Очов ден” събра на общи маси, гости от цялата страна и съседна Македония с корени от Габрово, които дружно вдигаха наздравици за здраве, щастие и берекет.

Още от най – ранни зори, съборяните пък се стекоха около храма в селото носещ името на светеца, за осветяването на курбана.

Сред тях бе и кметския наместник на благоевградските села Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски, който посрещаше всички с широка усмивка на лице и ведро настроение.

През целия ден нестихнаха и песните, а кръшните хора виеха на мегдана. Специално за празника и за доброта настроение на присъстващите имаше и оркестър с жива музика, който зареди хората с много емоции.

Стотици миряни хапнаха вкусен курбан за  "Очов ден" в благоевградското село Габрово снимка 1Стотици миряни хапнаха вкусен курбан за  "Очов ден" в благоевградското село Габрово снимка 2

Добавете Вашия коментар!