Стотици изпратиха Ал. Краваров в последния му земен път, сред отдалите почит и министърът на отбраната Кр. Каракачанов

22 Март 2018 | 11:06
5 коментара
Общество

Банско се сбогува с Александър Краваров. Стотици се стекоха вчера следобед в църквата "Света Троица" в Банско, за да изпратят в последния му път кмета, управлявал два мандата общината, и поставил началото на изграждането на модерния зимен курорт - такъв, какъвто е днес, пише ilindenpres.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи опелото. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пристигна за погребението, за да се сбогува със своя съратник. Александър Краваров бе истински патриот и родолюбец и дълги години бе заместинк-председател на ВМРО-БНД. 

В периода 1999-2003 г. Александър Краваров е зам.-кмет на общината. Още тогава повежда борбата на своите съграждани срещу противниците на строителството на модерния ски център в Пирин планина. Той е в основата на спечелената битка и е с огромна заслуга за съвременния облик на курорта, обявен през 2010 г. за Зимна столица на Балканите. В резултат на усилията му за каузата "Банско - световен ски курорт", през 2003 година признателните банскалии го избират за кмет, като управлява общината два поредни мандата - до 2011 година.

През тези 8 години Банско се изгражда като модерен зимен курорт и печели заслужено място на световната карта на най-добрите зимни туристически дестинации. Градоначалникът не спира да работи за развитието на града и за решаването на проблемите, за да бъде населеното място на нивото на супермодерната ски зона в планината. Краваров бе убеден, че доброто бъдеще на Банско е добро бъдеще и за съседните общини, и за целия Пирински край, и за България. Затова не спираше да работи за развитието на своя роден град. До последния си дъх.  

Добавени коментари

Елена публикува:
22 Март 2018 | 19:23
Прекрасен човек беше. Почивай в мир!
banskalia публикува:
22 Март 2018 | 16:55
zashto kato napishesh v google georgi ikonomov dava suden za reket i dds izmami i vzimane na podkop kto danachen slujitel
Банскалия публикува:
22 Март 2018 | 14:26
Със загубата на който и да е-светът не свършва!Но всеки оставя в живота своята диря!А дирята на Краваров ще бъде незаличима!Такъв Кмет Банско повече няма да има...повече оплюван...по-малко хвален...Човек,който не разрешаваше писане на хвалебствия за себе си ...Прощавай,Сашо!Спи спокойно вечният си сън.Има и хора,които няма да те забравят!
Съгражданин публикува:
22 Март 2018 | 14:09
Скъса се още едно звено от веригата на ВМРО.Жалко!Вечна ти памет,Приятелю!А можеше още много да дадеш от себе си...Сбогом!
Поклон публикува:
22 Март 2018 | 11:55
Краят на една епоха. Почивай в мир, ти беше прекрасен човек.

Добавете Вашия коментар

TOP