Столична фирма единствен кандидат желаещ да ремонтира помещенията на ансамбъл „Пирин“ в зала „Яворов“ в Благоевград

08 Август 2019 | 07:40
0 коментара
Общество

Нито една фирма не изяви желание да се заеме с противопожарните мероприятия, които трябва да се извършат в зала „Яворов“ в Благоевград, и с ремонт на помещенията там, които ползва ансамбъл „Пирин“. За обществената поръчка, обявена от кметството, са заделени 54 000 лв. с ДДС, но назначената комисия нямаше какво да отвори, тъй като до завчера, когато бе крайният срок, не бе депозирана нито една оферта на участник.

Предвидената сума е за машинно почистване на около 900 кв.м текстилна завеса и двустранното й импрегниране чрез напръскване, доставка и монтаж на дюшеме, подмяна на огледалата и на балатума в репетиционната зала, ремонт на осветителната и климатична инсталация на зала „Яворов“, и др. Още не е ясно дали ще се удължи срокът за набиране на оферти, ще се предприемат други стъпки за извършване на ремонта или ще се прекрати поръчката.

Столичната фирма „Кавангард“ ЕООД пък е единствен кандидат да изпълни обществена поръчка на община Благоевград, свързана с проект „Зелена заетост на биоразградими отпадъци“ на прогнозна стойност от 91 922 лв. с ДДС. Основната дейност на дружеството, собственост на Крайна Кирилова, са консултантските услуги в областта на бизнес развитието, европейската интеграция, обучение на персонал и др.

Проектът на община Благоевград е по програма за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020. Обществената поръчка е разделена на три обособени позиции, като „Кавангард“ ЕООД е подала документи за участие във всяка от тях. Първата изисква изготвяне на доклад за оценка на ефективността от създаването на социално кооперативно предприятие в областта на „зелените отпадъци“, а предвидените средства са до 25 425,34 лв. Втората позиция е за разработване на насоки за максимализиране на екологичните и социално-икономическите ползи в резултат от създаването на мрежи за социалното предприемачество, със заделени до 39 117 лв. Третата позиция визира разработване и разпространение на проучването на оценката на социално въздействие, като за нея се предвидени максимум 27 381,20 лв. с ДДС.

Името на фирма „Кавангард“ ЕООД фигурира и в списъка на изпълнителите в идентификацията на проекта за изграждане на социалните жилища в ІV микрорайон в община Благоевград.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP