Стоицов къде спиш: Няма служители на КАТ на ГП Е-79! Движението е блокирано в двете посоки

04 Януари 2018 | 19:55
7 коментара
Общество

Докато се провежда мирен протест край Симитли, тапа блокира движението на най-натоварения път в Югозапада. Няма служители на КАТ на ГП Е-79, всички служители на МВР присъстват на протеста и нямат наблюдение на Главния път. Движението е блокирано в двете посоки, предаде репортер на Pirinsko.com.

Подкрепящите правителственото решение за Парк Пирин жители на Банско и Югозапада блокираха в 18.50 ч. пътя Е-79 при пътен възел Симитли Банско.

Протестиращите издигнаха лозунги в подкрепа правителственото решение за Парк Пирин. На един от транспарантите призоваха „Вън зелените паразити от България“. Протестът е подкрепен от депутати от региона, кметовете на Благоевград, Симитли, Банско, Гоце Делчев, Якоруда, Петрич, Сандански, Гърмен и др.

Кметът на Банско Икономов приветства правителственото решение и каза „Много сме и следващия протест ще е в София на 11 януари“, обяви той.

Блокадата е под моста, това позволяваше трафикът от Банско да продължава за Благоевград и София. Тъй като движението бе спряно в двете посоки – към Благоевград и към София, възмутени, в знак на протест, че всеки може да блокира пътя когато си иска водачите на ТИР-ове, които пътуваха в посока към Кулата, препречиха пътното платно и блокираха трафика от Банско към Благоевград и София напълно.

В момента към 200 превозни средства са затапили движението между Благоевград и Симитли. ТИР-аджиите протестират за това, че изчакват на Е-79 докато леките автомобили се пускат по обходния третокласен път Железница, Симитли – Черниче. 

Добавени коментари

До Бай Данчо публикува:
05 Януари 2018 | 08:03
И на мен ми падна батерията от стендбай...Няма и няма "шок"...
Бай Данчо публикува:
05 Януари 2018 | 07:04
Бриндо,кога ще ни шокираш с факи за КАТ Благоевград? Изчела ми се чекалото!
Бай Данчо публикува:
05 Януари 2018 | 07:03
Бриндо,кога ще ни шокираш с факти за КАТ Благоевград? Изчака ми се чекалото!
Хммм публикува:
04 Януари 2018 | 22:01
Разбира се, че не са виновни протестиращите в това число некадърните политици и управляващи начело с кметове от района, депотати, които са на протеста, а полицаите
Врабел публикува:
04 Януари 2018 | 21:41
То кога лее имало КАТ особено отга е Дани на власт
111 публикува:
04 Януари 2018 | 20:56
ако някои сиромах застане да иска по- добър живот полицията ще го смачка
срам публикува:
04 Януари 2018 | 20:01
какво става бе хора линейка неможе да мине пожарна нищо пиле неможе да прехвръкне и не са виновни протестиращите а некъдърната полиция която неможа да въведе ред

Добавете Вашия коментар

TOP