Стартира кампания по набирането на средства за храма в благоевградския кв. Грамада

23 Април 2018 | 11:13
0 коментара
Култура
Църковното настоятелство на църква "Св. Николай" в кв. "Грамада" започва кампания за набиране на средства. 
 
Храмът и доброволческата кухня към него имат нужда от довършване - започна външното измазване на църквата, нужни са средства за довършването на камбанарията и кухнята.
 
Средства са нужни и за закупуването на камък за двора, за да може да се подържа хигиена.
За контакт на място или в Православния център - 073/83 33 37
 
Припомняме, че доброволческата кухня за бедни бе открита през месец декември 2016 г. Инициативата е на църковното настоятелство с подкрепата на Общинския съвет по наркотични вещества, Сдружение „Ние жените“, Сдружение „Св. Петка“, Православния информационен център и енориите на: църква „Св. Архангел Михаил“, църква „Св. Димитър“ и църква „Въведение Богородично“ в Благоевград.
 
Кухнята за бедни се намира при църква „Св. Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“. Безплатна топла храна се предлага веднъж седмично – в неделя от 11.00 ч. след св. литургия. Понастоящем са регистрирани около 100-тина - семейства на наркозависими и бедни хора. Доброволческата кухня разчита изцяло на дарения, както на хранителни продукти в срок на годност, със съответните документи, така и на доброволчески труд, по приготвяне и раздаване на храната.

Добавете Вашия коментар

TOP