Стартира делото за притежание на наркотици срещу един от дилърите на Джипсовете в Банско

01 Април 2015 | 21:32
19 коментара
Криминално

След две отлагания на делото срещу банскалията Александър Мацурев - Цури, срещу когото беше повдигнато обвинение за притежание на наркотици, съдия Емил Божков даде ход на делото в Районен съд - Разлог, съобщава Струма.

Срещу подсъдимия Районна прокуратура - Разлог е повдигнала обвинение по чл. 354, ал. "в" от НК - за отглеждане на растения с цел производство на наркотични вещества, и по чл. 356, ал. "а" от НК - приготовления за престъпления, свързани с наркотични вещества.


Още в началото на съдебното заседание новият защитник на Ал. Мацурев - адвокат Марков, поиска делото да се гледа при условията на глава 28 от НПК, а именно освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, както и при условията на съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, като по този начин се отказа от показанията на свидетелите и вещите лица.
След кратко тайно съвещание на съдебния състав съдът прие искането на адвокат Марков.
При изслушването в съдебната зала Ал. Мацурев каза, че откритите в джоба на панталона му наркотици /кокаин/ от полицейските служители по време на проверка на 22 февруари миналата година бил намерил до кошчето в тоалетната на нощния клуб, в който бил заедно с приятели предишната вечер. Както и че ги бил взел от любопитство, без да знае, че вътре се съдържат наркотични вещества.

"На 21 февруари миналата година, беше петък, с моя приятел Дзоков бяхме на дискотека в "Джак Хаус" в Банско. Бяхме с компания, пийнахме по една ракийка за настроение. Не знам към колко часа беше, отидох до тоалетната и до кошчето намерих флакон от упсарин. Вдигнах го, видях, че в него има пакетчета, и реших да го проверя. Сложих го в джоба на дънките и се върнах на масата. Компанията продължаваше с пиенето, седнах при тях и забравих за флакона. Прибрах се вкъщи. На другия ден, 22 февруари, вечерта като излязох на кафе, усетих флакона в джоба си, отворих го и вътре видях пакетчетата. Мислех да питам някой какво е, дали са наркотици, и ако са наркотици, да ги предам на полицията. Като влязох в кафето, забравих за флакона", заяви Мацурев при разпита му в съдебна зала.
След това той разказа, че тръгнал да се прибира вкъщи, за да вземе пари и отново да излезе с приятели. Бил с колата на свой приятел, тогава патрулката го спряла за проверка и служителите на реда открили флакона, иззели го, а Мацурев е задържан в полицейското управление.

На въпрос на прокурор Каназирев дали е виждал наркотици преди това Мацурев призна, че е виждал, както и че е пробвал, но не е зависим.

След изслушване на подсъдимия съдия Емил Божков счете, че за да бъде постановено решение, трябва да бъдат изискани допълнително писмени доказателства по делото, а именно дали лицето е задържано в арест, под домашен арест или под стража, и за колко време, както и актуално свидетелство за съдимост на Мацурев, което да докаже съдебното му минало. Малко по-рано по време на делото Мацурев лично призна, че има зад гърба си още две присъди.


По време на разпита му стана ясно още, че лекият автомобил "Мерцедес", с който той е бил по време на проверката, е на приятеля му и колега Марин Толин, който обаче не го управлява, тъй като няма свидетелство за управление. Колата все още се намира в двора на РУП - Банско.

По документи неин собственик е Красимир Колчев от Бачево, който бил продал возилото на М. Толин, но не е направено прехвърляне на автомобила на негово име. И двамата мъже бяха призовани като свидетели по делото, както и другият приятел на подсъдимия Илиан Дзоков, до чийто разпит не се стигна след искането на адвокат Марков делото да се гледа по съкратената процедура. Като свидетели бяха призовани още полицаите Тодор Врачков от РУП - Банско и Александър Ангелов от Благоевград.

Припомняме, че подсъдимият, 26-годишният Александър Л. Мацурев, на 22 февруари миналата година беше задържан от служители на РУП - Банско за притежание на наркотици. При рутинна проверка на ул. "Княз Борис" в курортния град беше спрян лек автомобил "Мерцедес", управляван от Мацурев. В хода на проверката у мъжа бяха открити четири хартиени опаковки, съдържащи около 3 г кокаин. Седмица по-късно Мацурев влезе в луда гонка из града с полицейска патрулка, след като отказа да спре за рутинна проверка. Той беше заловен от полицейските служители в близост до бившия магазин "Валан" на входа на Банско. Тогава на Мацурев беше съставен акт за неспазване на полицейско разпореждане и след двучасов престой в полицейското управление беше освободен. Дни по-късно той пусна жалба срещу полицейския служител Тодор Врачков за полицейско насилие и превишаване правата на длъжностно лице, в която твърдеше, че е ритан по главата, врата и ребрата от полицая.

Жалби бяха внесени до Районна прокуратура - Разлог, Окръжна прокуратура - Благоевград и ОД на МВР - Благоевград.

Мацурев е един от дилърите на криминално проявените банскалии известни в курортното градче като Джипсовете.

Напомняме, че братът на Александър Мацурев, Марян Мацурев-Цури и Емил Захов-Змията са арестувани преди около 5-години в Боливия за канал на наркотици. Те са работели в трафика като мулета така наречени гълтачи.В Банско се коментира, че те са работели за Иван Еринин, който бе арестуван и обвинен като Кокаинов крал в Италия.

Мацурев е един от дилърите на Джипсовете в курортното градче.

Припомнняме, че братът на Александър Мацурев, Марян Мацурев-Цури и Емил Захов-Змията са арестувани преди около 4-години в Боливия за канал на наркотици. Те са  работели в трафика като мулета така наречени гълтачи.По думи на очевидци те са работели за  Иван Еринин, който бе  арестуван и обвинен като Кокаинов крал в Италия.

Мацурев е един от дилърите на Джипсовете в курортното градче. Припомнняме, че братът на Александър Мацурев, Марян Мацурев-Цури и Емил Захов-Змията са арестувани преди около 4-години в Боливия за канал на наркотици. Те са работели в трафика като мулета така наречени гълтачи.По думи на очевидци те са работели за Иван Еринин, който бе арестуван и обвинен като Кокаинов крал в Италия. - See more at: http://pirinsko.com/arestuvaha-s-kokain-dilyra-na-djipsovete-curi-v-bansko--1730.html#sthash.VlbUzo5J.dpuf - See more at: http://pirinsko.com/arestuvaha-s-kokain-dilyra-na-djipsovete-curi-v-bansko--1730.html#sthash.VlbUzo5J.dpuf

Добавени коментари

Ilqn Chukov публикува:
16 Юни 2017 | 23:32
A Blajka Chukova se ebe s Sakareviq
АНОНИМЕН-ПУБЛИКУВА публикува:
03 Април 2015 | 00:43
ПРОКЛЕТИ-ДА-СА-ВСИЧКИ-КОИТО-ПУБИККУВАХА--ТОВА-ЗАЩОТЛ-70%-ОТ-ТОВА-Е-ЛЪЖА-НО-НЕКА-ВСИЧКИ-ЗНАЯТ-ЧЕ-НИЩО-НЕНАКАЗАНО- НЕОСТАВА-НА-ТОЗИ-СВЯТ-
АНОНИМЕН-ПУБЛИКУВА публикува:
03 Април 2015 | 00:40
ПРОКЛЕТИ-ДА-СА-ВСИЧКИ-КОИТО-ПУБИККУВАХА--ТОВА-ЗАЩОТЛ-70%-ОТ-ТОВА-Е-ЛЪЖА-НО-НЕКА-ВСИЧКИ-ЗНАЯТ-ЧЕ-НИЩО-НЕНАКАЗАНО- НЕОСТАВА-НА-ТОЗИ-СВЯТ-
gramada публикува:
02 Април 2015 | 21:11
edno vreme donevio topishe sa koi e
Koko публикува:
02 Април 2015 | 11:24
Vie Zante le che celo Dobrinishte i polovina Bansko sa propiskali ot iliqn Dzokov i Leshtata ne spira da tormoza horata iznudvachi mrasni mama vi deba i boklucite
toi публикува:
02 Април 2015 | 11:19
kvo vi sa vinovni dzokov i le6tata bre plachkovci,kat zimate sa ubavi a kato trea da vra6tate revete.paliachovci
мара публикува:
02 Април 2015 | 10:19
в затвора тази паплач гадна и джипсове и цурита истровиха децата в затвора всички
pidov публикува:
02 Април 2015 | 07:22
aida aida nase fifi ubavo gi beshe pochnal ama skoro pa che ima shamare po tiq dripole
Асен публикува:
02 Април 2015 | 07:19
а за тия мастии в дискотеката на чйосо никой не кажува майко та там е секс наркотици и спин
mito публикува:
02 Април 2015 | 06:48
ima i drugi tava e stara grupa v deklub ima novi zvezdi
РУПЧИНА публикува:
02 Април 2015 | 06:39
НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СОТИР ЦАЦАРОВ. Г-Н ЦАЦАРОВ В НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ И КРАСИВ КУРОРТ НА БАЛКАНИТЕ - БАНСКО, ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ ВОДЕНИ ОТ ДВАМА БРАТЯ ЕРИНИНИ ИВАН И ЙОРДАН ВИЛНЕЯТ КАТО ЧЕ ЛИ ИМ Е БАЩИНИЯ. ПОЛИЦИЯТА В БАНСКО И РАЗЛОГ ЗНАЕ ВСИЧКО НО НЕ ВЗИМА НИКАКВО УЧАСТИЕ. ГРУПАТА СЕ ЗАНИМАВА С ЛИХВАРСТВО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ, КАТО ПОСОЧВАМ НЯКОИ ЛИЦА ПО ПАРАМОН: РУСКОВ + КОЛДИ = ЛЕЩАТА;;;;;=ДЗОКОВ + ЦУРИ + МАРИН ТОЛИН + БАТЕРИЯТА + РОДИНИЯ + ПЕТЪР СЪРБОВ + САШО КЕХАЙОВ ??????????? И ПРИЯТЕЛЧЕТАТА НА ЖОРО ЕРИНИН НА ВАНЕ СИНА!
Насе публикува:
02 Април 2015 | 06:25
едни фанаа друзи пуснааа требува затвор ама ако нее цури чее дзури
qjj публикува:
02 Април 2015 | 00:25
decata po bankso nikoi ne gi kara da si kupuvaaa ama tva s lihvite e mnogo dolno mnogo hora sa propuskali
Roko публикува:
01 Април 2015 | 22:45
Vreme e veche da fana i Leshtata i Iliqn Dzokov dekato razfarla parite na djipso i se naprava na lihvare sumati hora propiska ot tiq bokluci
Иво Любо публикува:
01 Април 2015 | 22:37
хубав човек е цурката сега от кои ще купуваме бяло сладко
дине публикува:
01 Април 2015 | 22:02
джипсовето им дава на тия дриполе та троваа децата тава си е стар бизнес на чиосовете
dane публикува:
01 Април 2015 | 21:54
Marin Tolin ne znae ni]o siguren sam a pa toq curi kysmetliq namirasi a mnogo mi e interesno nali kaza 4e e opitval sigurno ot le6tata vzima6e po rano
anonimen публикува:
01 Април 2015 | 21:48
kak sluchaino sa popadnali v toaletnata i kak puk toi gi e vzel vski v bansko znae che toi prodava droga samo prokoraturata ne znae
Дара публикува:
01 Април 2015 | 21:46
требува да влезе в затворо изтровиха децата по банско

Добавете Вашия коментар

TOP