Стартира акцията на полицията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“

07 Септември 2016 | 10:41
0 коментара
Общество
Стартира акцията на полицията  Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!

Традиционната акция на полицията се провежда в страната с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

От днес започва Седмицата на превенция на детската пътна безопасност, като вниманието ще бъде насочено  към актуализиране на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, проверка на уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения от висок или нисък тип, които препятстват пресичането на уличните платна на нерегламентирани места.

За времето от 15 септември до 31 октомври, за да не се допускат пътни инциденти, в районите на училищата в областта ще бъде засилено полицейското присъствие.

Традиционни са беседите, които подготвят пътните полицаи и запознават децата от началния курс с правилата за движение и тяхната безопасност.  Те ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН.

 

От началото на тази година до 31 август на територията на Кюстендилска област са възникнали 11 ПТП с участието на деца до 18 годишна възраст. 10 от тези произшествия са възникнали на територията, обслужвана от РУ Кюстендил, 1 – на територията на РУ Дупница. Пострадали са 12 деца, няма загинали. 4 от пострадалите деца са били пешеходци, 7 са били пътници в МПС, 2 – велосипедисти.

5 от произшествията са възникнали по време на лятната ваканция, 4 от всички произшествия са възникнали в населено място, 1 е на АМ „Струма“. Най-много са произшествията в дните петък и събота.

Добавете Вашия коментар

TOP