Старт на ремонтните дейности на водопровода на ул. „Стара планина"

24 Септември 2019 | 16:16
0 коментара
Бизнес

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на ВиК мрежата на улица "Стара планина" в областния център.

Дейностите са част от Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

"От доста време очаквате да започне този ремонт, но ето че Община Благоевград спази обещанието си и днес полагаме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се справим максимално бързо", обърна се към хората, живеещи на ул. "Стара планина" кметът д-р Камбитов.

Той благодари на управителя на ВиК ЕООД - инж. Росица Димитрова, за партньорството по този проект.

"След този обект продължаваме с улица "Мелник". Поетапно трябва да направим програма, така че в цялата Централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното депо и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града - Централна градска част се нуждае от изграждане на нов водопровод и и канализация", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните програми, заради отказа на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.

"Имаме готов проект и за подмяна на подземната инфраструктура в ЦГЧ са необходими между 90 и 100 милиона лева. Така че оттук насетне ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на собствени средства. Колкото и да ни е трудно, ще действаме поетапно, за да подменим тази стара водопроводна система в центъра на Благоевград", подчерта кметът.

Добавете Вашия коментар

TOP