Стара рецепта, която унищожава всяка болест, вижте я

06 Февруари 2019 | 16:33
0 коментара
Любопитно

Става въпрос за специална отвара от боровинки и хвойна. Тя може да омекоти кожата и дори да предотврати рака. Освен това укрепва имунитета. А причината е, боровинките имат повече антиоксиданти, отколкото всички други пресни плодове или зеленчуци, тествани досега.

 

Това голямо влияние идва от пигмента, който е отговорен за тъмния им цвят, пише факти.бг. Те са още чудесни за зрението и за здравето на сърцето. Те намаляват кръвната захар, грижат се за дебелото черво, подобряват памет, почистват червата и помагат при запек.

Чаша пресни боровинки съдържат около четири грама фибри.

От друга страна, плодът на хвойната има необичаен вкус и се използва най-вече като подправка в европейската и индийската кухня.

Тези плодове в Древна Гърция са били използвани като лекарство и техните ползи за здравето са били добре познати. Един от най-полезните съставки в хвойната е 4-терпентин, който помага за намаляване на нивото на урината, подобрява храносмилателната система и намалява риска от вируси.

 

Продукти:

½ килограм пресни боровинки (може и замразени)

½ килограм плодове от хвойна

1 литър червено домашно вино

 

½ литър домашна ракия

3 супени лъжици мед

3 супени лъжици захар

Приготвяне:

Добре измити боровинките и плодовете от хвойна се поставят в голям буркан, накиснат се за 48 часа. След това добавете ракията, медът и захарта, като разбъркате добре и оставете сместа да престои седем дни, преди да стане готова за употреба.

Четири лъжици се консумират сутрин и вечер. При всяка консумация се вземат няколко зърна от плодове, дъвчат се и се поглъщат. Консумира се в продължение на три дни, след което се спира за два дни. Процедурата се повтаря, докато се изчерпи цялата доза. Ако е необходимо, можете да приготвите друга доза, ако симптомите не изчезнат.

Добавете Вашия коментар

TOP