Станишев упражни правото си на глас в Националното музикално училище

26 Май 2019 | 12:55
0 коментара
Политика

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев упражни правото си на глас в Националното музикално училище "Любомир Пипков“.

Гласувайте, защото днес е денят, в който можем да повлияем върху развитието и на България, и на Европейския съюз, каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Сергей Станишев след като даде своя глас на изборите за европейски парламент.

"Ситуацията у нас е пряко свързана с това, което ще се случи в ЕС. Гласувайте за това Европа да бъде единна. Да бъде Европа на солидарността, без скорости и без страни първа и втора категория. Европа, която е социална най-вече, защото това е големият дефицит в ЕС през последните 10 години“, каза още той.

"Промяната към социална Европа може да се реализира. Това се видя на изборите в Холандия. Има шанс за промяна, така че гласувайте за промяна. Мисля, че много хора в България не харесват статуквото и у нас, и в ЕС. То трябва да бъде променено, така че неговият живот и неговите доходи, качеството на живот, бъдещето на децата да бъде осигурено в центъра на вниманието на европейската политика“, допълни той.

Вижте още новини за Европейски избори 2019 

"Има такава възможност и европейският социален стълб да стане от една декларация план за действие с инвестиции в реалната икономика, със създаване на работни места, със социална защита. Има такава защита с европейският младежки план, така че младите хора да видят цялостна концепция за тяхното бъдеще, което да бъде по-добро, а не толкова тежко като днес. Има такава възможност и за България“, призова той.

"Аз видях последните седмици изключително много мъка и безверие и се опитвах да убедя хората, че една промяна към една социална България, в която политика на доходите е първи приоритет. Това е ключа и към икономическия успех на България“, каза още Сергей Станишев. 

Добавете Вашия коментар

TOP