Стадионът в Мелник търси стопанин срещу най-малко 100 000 лв. инвестиция

11 юни 2018 | 20:25
2 коментара
Стадионът в Мелник търси стопанин срещу най-малко 100 000 лв. инвестиция

Общинският съвет в Сандански стартира процедура за отдаване под наем за 10 години чрез конкурс на обект „Футболно игрище, съблекалня и хотелска част” в град Мелник.

Градският футболен стадион и изградената до него хотелска част са изоставени и се рушат от години. Имотът е публична общинска собственост. В него има терен за футбол с площ 4 декара, дворно място от 9,5 декара, двуетажна сграда с хотечска част със застроена площ от 150 квадратни метра и едноетажна зала от 115 квадратни метра.

Съветниците определиха три критерия за оценка на участниците в конкурса. С 60% тежест е размерът на инвестиците за подобряване на материалната база, като те не може да са по-малко от 100 000 лева. Предложената наемна цена на базата е с тежест 30%, а определената начална цена от местния парламент е 150 лева на месец без ДДС. Създаването на работни места е с тежест от 10%. 

Над 20 години вече са занемарени и стадионът, и сградите. От толкова време няма и футболен отбор в най-малкия ни град. „Двуетажната постройка се нуждае от сериозен ремонт, дано се намери инвеститор, който да стопанисва и развие този обект”, сподели кметът на Мелник – Наско Петев. Управникът уточни, че до стадиона има хубав път и не е проблем да се стигне до игрището с кола. Петев смята, че мястото може да се превърне в магнит за туристите, тъй като там може да се направи не само модерна база за почивка, но и за спорт.


АЗ публикува:
12 юни 2018 | 09:52
Сграда строена по записки в един тефтер- преди минаването на КОРПУСА. Сграда без проекти и без документи за строителство.
Питанка публикува:
12 юни 2018 | 08:47
ако намерят 20 мъже под 20 години в Мелник...да им направят игрище за футбол на малки вратички. А за стадион...ХОРА,там и кози няма!

Добавете Вашия коментар!