Срещу 6 млн. лв! Обединение от 8 фирми, сред които и на известните братя Еринини-Джипсовете, ще се грижи за чистотата на Банско и Добринище през следващите 4 години

09 Юли 2019 | 18:33
0 коментара
Бизнес

Обединение ДЗЗД „Чистота Банско“, в което влизат осем фирми, ще се грижат за чистотата през зимата и лятото в Банско и Добринище през следващите четири години.

Консорциумът е избран за изпълнител на обявената от община Банско обществена поръчка с предмет „Извършване на услуги по транспортиране на смесени битови отпадъци и разделно събиране и транспортиране на биоотпадъци в населените места на територията на община Банско, метене на улици, тротоари, площади и други обществени обекти, почистване на вади, шахти и водостоци и зимно снегопочистване и поддържане на вътрешната улична мрежа на град Банско и град Добринище”, която е с прогнозна стойност от 5 млн. лева без ДДС, или 6 млн. лева с ДДС.

В края на миналата седмица е подписан и договорът между кмета на община Банско Георги Икономов и ДЗЗД „Чистота Банско“, която се  представлява от Михаил Тренчев.

Водещ партньор в консорциума е фирмата на братята Иван и Йордан Еринини, известни с прякора Джипсовете – „Вайк 2“ ООД, като имената на двамата фигурират и сред тези на съдружниците, а вторият е и управител. Съдружници в него са още Георги Еринин и Константин Обецанов. В обединението е и другата местна фирма – „Авон-5“ООД, в която  братята Еринини са съдружници заедно с Герги Бенин, който е и управител, и Георги Златев. Всички те имат равно дялово участие. Фирмата е  декларирана като трето лице в новия консорциум. Другият партньор в ДЗЗД „Чистота Банско“ е регистрираната в София „Евро Импекс“ ЕООД, която според търговския регистър се представлява от Александър Иванов.

Дружество работи в сферата на събиране, транспортиране и предварително третиране на отпадъци с неопасен характер, както и с отпадъци от опаковки.

Концесионерът на ски зоната в курорта „Юлен“ АД също е част от обединението и е декларирана като трето лице. Така са декларирани и останалите – благоевградската „Грома Холд“ ЕООД, софийската „Еф Си Си България“ ЕООД, чиято дейност също е насочена изцяло към чистотата – събиране и рециклиране на отпадъци, почистване на улици, разделното събиране, както и софийската „АЕС-Х“ООД и регистрираната в гр. Елин Пелин „РТК“ ООД. 

Обединението бе единственият кандидат за изпълнител на поръчката, а предложената от него цена е в размер на 4 999 718,60 лева без ДДС, или 5 999 662,32 лева с ДДС. Обществената поръчка бе обявена в началото на март, но на консорциума бе даден допълнителен срок за отстраняване на констатираните от комисията пропуски в предложението.

От община Банско в края на миналата седмица официално обявиха, че ДЗЗД „Чистота Банско“ е избрана за изпълнител на обществената поръчка./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP