Срещу 1110 лв. на месец, общинският съветник Кр. Роячки отваря ново кафене в топцентъра на Благоевград

14 Юни 2019 | 16:47
2 коментара
Бизнес

Съпругата на общинския съветник Красимир Роячки Ивана спечели наддаването за помещение на тотото на площад „Македония“ в топцентъра на Благоевград с оферта от 1110 лв., при начално обявен 650 лв. Търгът е проведен в началото на април, но едва сега са обявени резултатите. В него са участвали шест фирми, болшинството софийски.

„Не знам кои бяха конкурентите и не знам да е участвал друг от Благоевград, но може и да греша. Знам, че 1-2 от участниците не са допуснати до финала заради нередности в документацията, която беше доста обемиста и сложна за попълване. За трети път кандидатствам за това помещение. Много се забавиха с резултатите, сигурно защото от тотото наведнъж проведоха близо 100-тина търгове за помещения в цялата страна“, призна Красимир Роячки и допълни, че в момента тече 2-седмичният срок за обжалване на резултатите и тъй като не изключва някоя от отстранените фирми да се възползва, все още не се смята за наемател. Това ще е вече факт след подписване на договора, който ще е със срок 5 г.

Последният наемател на помещението на тотото в центъра на Благоевград бе софийска фирма, която два пъти му прави ремонт, но така и не го отвори, въпреки че си плащала наема. До лятото на 2016 г. то се стопанисваше като кафене от съпругата на славния вратар на ФК „Пирин“ Мирослав Митев – Красимира, чийто договор изтече и едва тогава се оказа, че дължи пари за наем на общината за месеци назад за ползване на площадното пространство. След нея помещението отвори врати като магазинче за пакетирани храни, но наемателите го освободиха доста преди да изтече 5-годишният договор.

Красимир Роячки, който през 2015 г. прехвърли фирмата „Роячки“ ЕООД на съпругата си Ивана, разкри, че бизнес намерението им е да отворят кафене в помещението от 25,74 кв.м, като ще разчитат основно на терасата на площадното пространство.

От началото на годината семейството стопанисва и барчето до входа на ДТ „Н. Вапцаров“, като затвориха част от пространството за студените месеци.

На въпрос не се ли притеснява от коментарите на собствениците на околните заведения, че оборотите непрекъснато падат заради липса на клиенти, Кр. Роячки бе искрен, че семейството му било принудено по същата причина да затвори стола, който стопанисвали в бившето ЗСТ неотдавна. „Притеснявам се, разбира се, но заради страховете си да седнем и нищо да не правим ли?! Човек трябва да опитва и да е активен“, заяви бизнесменът общински съветник.

Още три помещения на тотото в Пиринско от дни са с нови наематели, които очакват да подпишат 5-годишните си договори. Това са Денислав Христов, спечелил помещение от 70 кв.м в жк „Еленово“ в Благоевград срещу 180 лв. наем без ДДС,  Иван Жбантов, собственик на ЕТ „Иван Кръстев-ЖАН“, който е спечелил търга за помещение от 8 кв.м на ул. „Мидия“ 5 в Гоце Делчев с оферта за 76 лв. наем без ДДС, и Милчо Бърдаров, който ще плаща по 166,66 лв. без ДДС за помещение от 24 кв.м в петричкото с. Генерал Тодоров./Струма/

Добавени коментари

$$$$$$ публикува:
14 Юни 2019 | 23:04
Не, не е пиянски...Как пък само гербаджия може да спечели нещо, което е държавно?
Кук публикува:
14 Юни 2019 | 17:46
Ебати и пиянския поглед

Добавете Вашия коментар

TOP