Срамота! Служители на ЧЕЗ сгащиха благоевградската бизнесдама Д. Калъмбова да краде ток за хотел „Рилец“

24 Октомври 2018 | 16:56
0 коментара
Общество

Служители на ЧЕЗ хванаха благоевградската бизнесдама Димитрина Калъмбова да краде ток за хотела си “Рилец” над Рилския манастир.

Проверката е извършена около 18,00 ч. в понеделник, служители на ЧЕЗ заедно с полицаи от РУ – Рила са пристигнали изненадващо при трафопоста на мотела и установили, че електромерът е манипулиран така, че да отчита по-малко от изразходваната реално енергия. От този трафопост се захранва само хотелът на фамилия Калъмбови. На бизнесдамата е съставен протокол за кражба на ток, уведомена е и Районната прокуратура в Дупница.

Проверката е извършена по сигнал. През последните дни са извършвани изкопни дейности от хотела до трафопоста, най-вероятно с цел електропроводът да се положи под земята. Трафопостът е заключван от служител на „Рилец“, за да нямат достъп други хора до него.

Хотелът наскоро бе реновиран и за нощувка на един човек се плаща по 100 лв.

Любопитна подробност е, че гръмналият в скандал с кражба на ток стопанисван от Димитрина Калъмбова хотел „Рилец Резорт и СПА“ е номиниран за Балканските награди за туристическа индустрия в категория „Нова дестинация за 2018 г.”. Не е ясно дали организаторите от „ВИП Комюникейшън” ще оттеглят номинацията заради скандала, награждаването е предвидено на церемония на 5 декември, когато Д. Калъмбова трябва да получи златна статуетка./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP