Срамота! Герберите в Благоевград отсвириха 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

02 Август 2019 | 14:04
1 коментара
Култура

Герберите в Благоевград не почетоха 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, видя наш репортер.

На днешната церемония по поднасянето на венци пред паметника на Гоце Делчев в града, да отсрами съпартийците си дойде единствено депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева, в компанията на шепа съветници представители на партията в града.

Граждани на Благоевград, които също днес бяха на площад „Македония” за да сведат глава пред героите на Илинден, шеговито коментираха, че представителите на партията на Бойко Борисов в областния център на Пиринско най – вероятно все още се съвземат от снощното си празненство.

"Къде е кметът, защо го няма, той по - голям ли е от героите дали свободата си за България"?, питаха се един друг хората.

Запознати разкриха, че в късните вечерни часове вчера, кметът Атанас Камбитов и приближени до него си спретнали луд купон в чест на номинирането на градоначалника за трети управленски мандат.

А иначе, в тържественото събитие послучай 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, освен областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева присъстваха още депутатът Атанас Стоянов, зам.-областният управител Иван Стоянов, зам.-кметът на Община Благоевград Иво Николов, представители на различни политически партии, директори на културни институции, видни общественици и граждани.

Събитието започна с кратко припомняне на историческите събития, случили се през лятото на 1903 година. Преди това прозвуча и националният химн.

Добавени коментари

Гоце публикува:
03 Август 2019 | 10:26
За герберите историята никога не е била интересна.Освен когато от нея могат да извлекат някакъв келепир!

Добавете Вашия коментар

TOP