Срамота - двама министри нищят писмото на убиеца Пелов!

18 Май 2018 | 10:34
0 коментара
Общество

Доказаният убиец с влязла в сила присъда Владимир Пелов изпратил писмо до президента Радев, след като избяга от затвора и се подигра с правоохранителните органи.

Обръщението му към държавния глава идва след като 45 дни полицията и службите не могат да го открият. И вместо отдавна да е прибран зад решетките и осъден повторно, Пелов най-спокойно изпраща писмо, което... не може да бъде проследено в глобалния електронен свят.

На фона на позорната ситуация двамата силови министри Валентин Радев и Цецка Цачева коментират, че била нужна експертиза, която да докажела автентичността на почерка на Пелов!? А може би е необходима и експертиза, която да докаже, че Пелов, а не негов двойник е избягал от Софийския централен затвор.

Нима Цачева и Радев, не осъзнавате, че с подобни изявления ставате за резил, а с това унижавате и институциите, които ръководите?

Нима не ви е ясно, че с неадекватните си действия превръщате един затворник в тема №1 и то при положение, че в България са всички европейски лидери?

Действието в случая е само едно. Арест. Незабавно локализиране на местонахождението на Пелов и отвеждането му в затвора.

Едва ли Пелов е неуловим Батман, способен да се телепортира или разполага с качествата на командос от специалните части. Или отново Бойко Борисов трябва да се намеси и да ви свърши работата?

Ивайло КРАЧУНОВ / БЛИЦ

 

В писмото пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него.

 

Писмо от името на избягалия преди повече от месец от софийския затвор рецидивист Владимир Пелов е получено в NOVA.

 

Четири листа, подписани с неговото име, са адресирани до NOVA, президента и омбудсмана.

 

Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София.  Има и адрес на подателя. Ботевград, ул. “Ал. Батемберг” 21. Тук всъщност е домът на Владимир Пелов.

 

За същото писмо съобщава и БиТиВи. В осем страници Пелов е описал мотивите си да избяга от затвора. Основната теза - осъден е несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да организира бягството. 

 

В писмото, преразказано от бТВ, не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

Пелов, който е с 30-годишна присъда за грабеж, отвличане и опит за убийство, и още един затворник с 26-годишна присъда за убийство - Радослав Колев, избягаха от Централния софийски затвор на 3 април. Оттогава от тях няма следа, не е ясно и къде се укриват. Бягството доведе до оставки в системата на правосъдното министерство.

 

 

Пред бТВ днес синът на Пелов Владимир Стефанов е потвърдил автентичността на писмото. Самият той първоначално бе задържан, но в последствие освободен при разследването на бягството. 

 

 

В текста му се описва как беглецът, дори когато стрелял по надзирателя, гледал да не го уцели. Пелов твърди още, че не е извършил нито едно от престъпленията, по които е обвиняем и осъден.

 

И да пише писмо и да не пише, ще го хванем”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

 

NOVA се допита до отдел “Разследване” на столичната полиция дали писмото е истинско.

 

 „На първо място ще бъде изследван почеркът и дали самият той е съставил това писмо или е под негова диктовка или някой друг го е написал”, каза началник отделът Стойно Цветков. 

 

Може някой от тях да е сътворил това писмо, може и някой близък например да го е написал под тяхна диктовка и да го е пуснал, допълни Цветков.

По марката, залепена на плика може да има ДНК на подателя. То ще бъде и доказателство по разследването.

 

Засега почеркът на писмото говори, че авторът му е бил нервен и притеснен. Данните за Пелов и Колев са, че все още са заедно.

 

Чрез писмото се праща сигнал до институциите. В него се твърди, че отстраненият зам.-директор на затвора Анатолий Борисов покровителствал разпространение на дрога зад решетките.

 

„Аз не знам да има затворник, който да е доволен от режима си или от заместник - директора си”, коментира министър Радев.

 

Пелов не за първи път пише до медии. Преди две години в редакцията на „Ботевградски вести” се получава текст, подписан от него, в който се твърди, че Пелов е бил задържан без вина за убийството на двамата братя Цветан и Марко Петрови в Ботевград.

Избягалият от затвора Владимир Пелов изпрати писмо до президента, омбудсмана и медиите снимка 1

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP