СРАМ И ПОЗОР ЗА ВМРО! Кметицата на село Плоски София Джиджева регистрирала предизборно починало дете

17 Май 2019 | 07:42
5 коментара
Общество

Кмет на ВМРО регистрира "мъртви души" в санданското село Плоски!

Населението в санданското село Плоски само за  три месеца е нараснало с близо една четвърт. Това показва справка на ГРАО от 15 март тази година. От 15 декември 2018 г. населението в графата по настоящ адрес от 572-ма жители е станало 707. В същото време в графата постоянен адрес цифрата е 570, срещу 576 в края на миналата година.

Според източник на Pirinsko.com, кметицата на село Плоски, София Джиджева регистрирала стотици хора, за да осигури гласове за предстоящите избори. Срещу кметицата на ВМРО е образувано до съдебно производство. Тя е попълвала саморъчно заявление за настоящ адрес, като е използвала лични данни на семейство от град Сандански, които имали починало дете.

Pirinsko.com потърси за коментар кмета на община Сандански Кирил Котев:

"Категорично отказвам да коментирам случая, защото към момента тече разследване. Още повече предстоят избори за Европейски парламент и моето становище може да се тълкува политически. Ето за това ще се въздържа и ще чакаме институциите да се произнесат".

Pirinsko.com потърси за коментар кметицата на село Плоски София Джиджева:

"Истина е, аз направих настоящ адрес на дете родено 96 г. и починало 2011г. Ситуацията, която бях съм направила административна грешка, вместо на живото дете, направих на мъртвото дете. Документите отиват в ГРАО Сандански, проверяват ги и тогава отиват в база данни. От цялата тази моя грешка има последствия, които ще си ги понеса", допълни София Джиджева

Местните коментират, че София Джиджева регистрира жители от община Сандански и Струмяни, за да си осигури трети кметски мандат в с. Плоски.

Спрягат я за една от най-приближените кметове до депутата от Обединените патриоти Атанас Стоянов.

Под сурдинка се коментира, че ВМРО кметовете и наместници на населени места в община Сандански и Петрич са регистрирали по подобен начин стотици хора, като най-вероятно са попълвали и разписвали саморъчно заявленията за настоящ адрес, с цел гласоподавател.

Ще започнели проверка Прокуратурата, остава да видим!

Според справката за населението по постоянен и настоящ адрес е видно, че най-голямото село в община Сандански вече е с. Склаве, което измести досегашния водач в тази графа – с. Катунци.

В село Склаве по постоянен адрес са регистрирани 1419 жители, а по настоящ адрес бройката е 1411. Досегашното най-голямо село в общината Катунци се е стопило до 1263 души по постоянен адрес и 1178 по настоящ адрес през 2018 г., а три месеца след това е намаляло с още 9 души по постоянен адрес и 2-ма с настоящ адрес.

В село Ново Делчево от регистрирани по постоянен адрес 1120 души е намаляло с 5-има, а в графата с настоящ адрес от 1043-ма души става на 1039 към дата 15 март.

В село Дамяница населението и в двете графи е почти еднакво – 1293 срещу 1296, според последната справка. Има минимално намаление на населението в с. Поленица с 5-има души, сравнено с края на 2018 г., когато бройката е била 1291 души, а по последната справка е 1286 жители.

В село Белевехчево пък няма нито един жител по постоянен адрес, а с настоящ адрес са регистрирани 11 души. Запазва се броят на населението в селата Левуново, Джигурово, Враня, Лешница, Петрово, Лиляново...

Добавени коментари

Плоскалия публикува:
17 Май 2019 | 18:09
Жорка, няма да ти се получи! Цялата община знае, че ти си в основата на всички регистрации в плоски. Искаш да бутнеш София и да сложиш твое кметче, но ядец. Хората от плоски сме за нея!
mravkata публикува:
17 Май 2019 | 14:40
mravkata se pravi na zakrilnik no tozi pyt gi izloviha po beli gashti
публикува:
17 Май 2019 | 12:45
А нещо за МАЗНИЯ
ххххх публикува:
17 Май 2019 | 09:19
всички кметове на вмро са се заиграли с регистрации и водата в сандански
СЪД публикува:
17 Май 2019 | 08:22
СЪД И ОТСТРАНЯВАНЕ КАКЪВ КМЕТ Е ТОВА ДА РЕГИСТРИРА УМРЕЛИ ХОРА НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕНА

Добавете Вашия коментар

TOP