Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета с притеснителен анализ за тима

14 Юли 2019 | 09:00
0 коментара
Спорт

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю, в което засегна редица въпроси с клуба. Италианецът беше назначен преди пет месеца и сега обобщава първите си впечатления от „червените“.

„В началото прекарвах почти цялото си време в опит да разбера какво се случва около мен като организация и екип. Останах приятно изненадан от ЦСКА. Видях доста неща, които се правят правилно. И някои, които трябва да подобрим, най-вече откъм организация. Откъм техническа страна сме добре. Но има какво да се подобри“, обяви Джарета пред „Тема Спорт“.

„Едно от нещата, които е подходящо да изработим, е проект как да развиваме футболистите, особено младите. И тук говоря не само за задължителните тренировки, но и индивидуално – извън официалното им време с отбора. Под развитие имам предвид много елементи, като например игра с десния и левия крак, с глава и други подобни. Опитните състезатели също трябва да имат стремежа да се подобряват.“

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Това, че си по-възрастен, не означава, че няма какво да научиш. Професионалният играч не бива да изразходва само час-два на ден за футбола. Необходимо е повече време. И затова след тренировките всеки трябва да провежда още едно индивидуално занимание в някаква конкретна област. От своето идване и до момента, не съм видял такова желание във футболистите. Но това е сходен проблем и в Италия“, допълва спортният директор на „червените“.

„Най-важният капитал на клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, трябва да работиш върху футболистите. Да инвестираш малка сума в млад играч и след това да го развиеш. Защото после може да го продадеш на печалба и съответно да събереш солиден капитал. Това всъщност е най-добрият начин да печелиш в страна като България, където няма много източници на приходи – нито от билети, нито от телевизионни и рекламни права. Ние се гордеем, че имаме много привърженици, но не можем да кажем, че голяма част от тях идват на стадиона“, отчита Кристиано Джарета.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP