Спокойна е обстановката в област Благоевград, въпреки обявеният жълт код за обилни валежи от дъжд

13 Април 2019 | 20:37
0 коментара
Общество

Спокойна е обстановката в Благоевградска област, въпреки обявеният жълт код за обилни валежи от дъжд, съобщава „Фокус“. 

През по-голямата част от деня времето е предимно слънчево. Температурите са високи. По данни от Националния институт по метеорология и хидрология в Благоевград и региона днес се очакват обилни превалявания с количествата на валежи между 15 – 35 л/кв. м.  При жълт код хората трябва да бъдат внимателни за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито, затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

По отношение нивата на реките, то през последното денонощие в по-голяма част от наблюдаваните реки в Западнобеломорският басейн, те са се повишили незначително или са останали без съществено изменение. Регистрираните колебания на речните нива за водосбора на река Места са от -5 см до +6 см, а за водосбора на река Струма от -7 см до +11 см. Водните количества на почти всички реки в басейна са над праговете за средни води или около праговете за високи води.

Пътните настилки в по-голяма част от областта са частично мокри и хлъзгави, но няма данни за регистрирани сериозни инциденти. Не е получавана и информация за новообразували се свлачища или за падане на скална и каменна маса, която да е предизвиквала затруднения при предвижване на леки и товарни автомобили.

Добавете Вашия коментар

TOP