Спипаха двама българи да пренасят 6 кг хероин на „Калафат“

25 Март 2018 | 10:40
0 коментара
Криминално

На граничния пункт „Калафат“ на българо-румънската граница полицейски служители на двете държави са конфискували 6,2 килограма хероин, пренасян в автомобил от двама граждани на страната ни, предава местният портал Stiripesurse.ro, като се позовава на информационната агенция Agerpress.

Според разпространената информация, двамата българи на възраст 24 г. и 26 г. са направили опит да влязат в Румъния с автомобил, регистриран в България. При извършване на проверка полицаите са открили тайник в страничните части на задната седалка, в който са били скрити 12 всеки с тегло от около 500 грама. В тях е имало кафяво вещество, което се смята, че е хероин.

„Граничните полицаи са осуетили пътуването на двете лица и според румънско-българския протокол за общ контрол при прем на границата те са били приети от българските власти, за да продължат разследването и да установят цялата престъпна дей необходимите законови мерки, които трябва да бъдат предприети", се казва в разпространеното съобщение.  След разследване от страна на българските власти е установено, че пренасянето вещество с общо количество 6 203 грама
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP