Спекула: Медицинските маски стигнаха скандални цени от 6 лв. бройката

27 Февруари 2020 | 10:45
2 коментара
Бизнес

Тревогите на хората за разпространението на коронавируса захраниха тежка спекула с изчезналите от аптеките медицински маски, съобщава БГНЕС.

По места макси вече могат да се намерят, но ако преди маските се намираха на цени от 6 до 20 ст. бройкат, сега се търгуват между 2 и 6 лв.

"Ние ги продавахме по 7 ст. Сега има по лев, лев и нещо на едро се продава бройката. Аз също имам предложение за такива цени, но не ги купувам. Те се предлагат от случайни хора, които не се знае от къде са ги намерили и най-вероятно нямат и право да ги търгуват с медицински изделия. Спекулантите много бързо се появиха“, коментира пред агенцията аптекарят Николай Костов. Според него скпекула има както по веригата, така и още на ниво производител. „Още от завода тръгват на 6 – 8 долара на една маска. Цените на маските всеки ден се променят. Някои използват момента, за да забогатеят, защото става дума за стотици хиляди левове“, добавя Костов.

Проверка в Интернет е показала, че цената на кутия маски със 150 бройки е стигнала 300 лв.

Аптекарите сигнализират, че започват да се изчерпват и дезинфектантите, както и термометрите.

Добавени коментари

Няма страшно публикува:
27 Февруари 2020 | 15:32
Докато стигнат до 10-20лв. за брой има още време."Не бойте се,деца"!
Малоумник публикува:
27 Февруари 2020 | 15:10
Някой да му каже,НЕ!,ами да му набие в главата на Тиквата от Банкя,а и на онова момченце с млекото по устата-Влади Горанов /ама дали има нещо в тях/,че от това го е страх българският народ от вкарването на €врото в България.На същия принцип търговците ще заменят на етикетите с цените в дюкяните-пред същите цифри ще сложат едно €,а след цифрата ще изтрият ЛВ. Нали ни е ясно,че много "се обичаме"? След като сега в тази обстановка - с този вирус гледаме да се прецакваме /да не употребяваме точната дума/?! #КОЙ тогава ще озапти "търговците" да не ни осмучат?

Добавете Вашия коментар

TOP