Спецсъдът отложи делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

08 Ноември 2018 | 14:32
0 коментара
Общество

Специализираният съд отложи делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков още трима души за януари 2019 г.

Причината за отлагането беше отсъствие на част от адвокатите. За днес беше насрочено разпоредително заседание по него. БГНЕС припомня, че на 3 октомври Специализираната прокуратура внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното дружество EVN.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са обвинени за извършване на длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици (близо 28 милиона лева щети на държавния бюджет). Трима от привлечените - изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери и престъплението представлява особено тежък случай. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP