Спецсъдът гледа днес делото "Октопод"

08 Декември 2015 | 07:57
0 коментара
Общество
Спецсъдът гледа днес делото Октопод

Специализираният наказателен съд гледа делото срещу Алексей Петров и още 4 души за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

Бившата барета Алексей Петров е основен подсъдим в мегаделото "Октопод". Останалите са Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов. По него в края на септември един от наблюдаващите прокурори - Светлозар Костов си направи отвод с аргумента, че не се чувства безпристрастен.

Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу основния подсъдим Петров.

Припомняме, че в края на октомври срещу Алексей Петров бе стреляно с гранатомет. Той самият бе невредим, но обяви наградата за информатори за атентата срещу него. Петров, който е бивш съветник в ДАНС каза, че анонимността на източниците ще бъде абсолютно гарантирана, а наградата, която обяви не от 100 хиляди долара за достоверна информация. Петров е оцелявал и след друго нападение през 2002 г. В свой материал след опита за покушение от 29 октомври тази година, агенция Ройтерс припомни, че Европейският съюз неведнъж е отправял критики към България заради липсата на резултати в борбата срещу организираната престъпност, провалът й в изпращането в затвора на корумпирани държавни служители и необходимостта от преразглеждане на своята неефективна съдебна система. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP