Спецсъда върна скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков в ареста

24 Февруари 2017 | 07:53
0 коментара
Общество

Специализираният съд върна скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков в ареста, предаде БТА.Решението беше взето след заседание през целия ден вчера, на което прокуратурата дори поискаразпит на нов свидетел, който обясни, че Чоков му е оказал натиск, за да промени показанията си срещу него.

Според съда ако остане на свобода Ценко Чоков може да извърши ново престъпление. До сега той беше под парична гаранция от 10 хил. лв., която беше отнета в полза на държавата.

Решението на спецсъда не е окончателно и може да бъде обжалвано от защитата на Ценко Чоков, който заедно със сина му и още няколко души е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група.

На 29 май 2016 г. при специализирана акция на жандармерията и полицията кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин бяха задържани заедно с още няколко души. Тогавашният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че в МВР са работили по сигнали от Галиче през последните 2 месеца.

В съда Ценко Чоков поиска да бъде освободен от ареста, за да си свърши земеделската работа. Синът му Мартин също заяви, че е невинен. Според държавното обвинение групата е създадена с цел да върши престъпления против личността – заплахи, закани, отвличания, лихварство, нанасяне на средни телесни повреди.

Добавете Вашия коментар

TOP