Спецпрокурори тарашат община Петрич, разпитват служители, очакват се арести

13 август 2019 | 20:12
0 коментара
Спецпрокурори тарашат община Петрич, разпитват служители, очакват се арести

Днес в 13.00ч. прокурори от Специализирана прокуратура нахлуха в община Петрич, пише в социалната мрежа петричанинът Иван Василев.

По думите му в общината се извършват и към момента проверки и са изети документи.

До часове се очаква да бъдат повдигнати и обвинения.

Pirinslo.com публикува без редакторска намеса написаното от Иван Василев:

"НАЙ-НАКРАЯ: СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА ДОЙДЕ В ПЕТРИЧ! Днес в 13.00ч. Прокурори от Специализирана прокуратура на Р.България нахлуха в община Петрич. Изземват се документи и се извършват проверки, очаква се до часове да бъдат повдигнати обвинения на кмета Бръчков!", пише той.

Според наши източници всички служители на администрацията се скрили в кабинетите си и спрели да обслужват гражданите, за да са на разположение на проверяващите. Документи се изнасяли главно от кабинета на главния секретар на общината, стаи 206 и 211, където се шири отдел Евроинтеграция, както и от юридическия и икономическия отдел. На линия останал през целия следобед и кметът на общината Димитър Бръчков. Не били извикани заместниците му Минка Салагьорова, която е в болнични със счупен крак, и Илко Стоянов, който е в отпуск. Проверяващите останали и след работното време на местната администрация, поради което се наложило и работещите в общината да удължат принудително престоя си в кабинетите.

Очаквайте подробности!


Добавете Вашия коментар!