Спецпрокуратурата обвини четирима за участие в група за рекет, сред тях и брат на депутат

04 Юли 2018 | 15:57
0 коментара
Криминално

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове от март 2016 г.

Това съобщиха от държавното обвинение.

Трима от обвинените, сред които и ръководителят на групата, който е брат на народен представител, са били задържани вчера. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор,където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие, се казва в съобщението на спецпрокуратурата, цитирано от БТА.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане финансови спорове, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и побой над простреляния на 18 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

Добавете Вашия коментар

TOP