Спецпрокуратурата иска постоянен арест за кмета на село Чупрене

12 Април 2019 | 12:56
0 коментара
Криминално

Спецсъдът ще гледа мярката за неотклонение на кмета на Чупрене Ваньо Костин. Той е обвинен в престъпление по служба.

А до задържането му се стигна след разследване на Канал 3, което установи, че той е продавал общинска земя на близките си за под 100 лева.

Разследването на Канал 3 показа схема, при която роднините на кмета на Чупрене Ваньо Костин са се сдобили с 200 дка в бъдещ ски комплекс на ниски цени. Акция на спецпрокуратурата потвърди, че в последните 4 години издигантият от БСП кмет е продал 236 дка земя на 4 дружества, собственост на баща му, бившата и настоящата му съпруга и брат му. Цената е била под 100 лева на декар. В хода на акцията са били открити и данни и за други подобни търгове.

А разследването е започнало още през миналата година. Тогава жителка на общината се оплакала от кмета, заради действията му за неин имот. При извършените проверки прокурорът забелязал, че не са спазени процедурите за търговете и обяви за тях на сайта на общината липсват.

Така държавното обвинение се натъкнало и на схемата за некозанна продажба на общинска земя. Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за кмета Ваньо Костин.

Добавете Вашия коментар

TOP