Спазено обещание на д-р Камбитов! Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ са завършени в срок

18 Декември 2017 | 14:33
0 коментара
Общество

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ вече са завършени.

Същите бяха набелязани по време на извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението, миналата седмица, а кметът Камбитов определи краен срок за приключване – 18.12.2017 г. 

Изградени са два броя изкуствени неравности, на 30 метра от пешеходните пътеки, като между т. нар. „спящи полицаи“  паркирането е забранено.

Направена е и нова повдигната пешеходна пътека срещу Второ студентско общежитие, която е маркирана в два цвята.

По продължението на улицата са поставени допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи, наличието на пешеходни пътеки. Освен това „зебрите“ са осветени допълнително с прожектори.

Вече е извършена обстойна проверка на тротоарите по улица „Славянска“ и в съседство, като служители на „ЧЕЗ – България“ отремонтираха шахтите, с нарушена цялост.  

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов стартира и процедура по премахване на всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи. 

През цялото време на ремонтните дейности, д-р Атанас Камбитов лично следи за качеството и бързината на работа.

Пребоядисване на пътната маркировка предстои да бъде направено в целия град. Освен това при почти всички пешеходни пътеки се поставя насочващо осветление.

Добавете Вашия коментар

TOP