Спасил живота на 4-годишно дете, стана полицай на 2018 г.

13 Декември 2018 | 23:10
0 коментара
Общество

Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи наградата „Полицай на годината 2018“. Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров, предаде БТА.

През 2018 г. младши инспектор Яковски

организира и проведе обучение по „Безопасност на движението“ в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета.

Той спасява и живота на 4-годишно дете по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е сред публиката, припада и гълта езика си.

Тържествената церемония „Полицай на годината 2018“ се провежда за 25-та поредна година. На събитието присъства цялото професионално ръководство на МВР, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и депутати.

На церемонията бяха отличени полицейски служители и колективи от цялата страна, постигнали високи професионални резултати през годината, както и граждани. Голямата колективна награда беше присъдена на служителите от сектор „Фалшификации“ при ГДБОП, които са осъществили шест операции по разкриване на фалшиви парични знаци в значителни размери.

В словото си

вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че цялото общество е длъжник на българския полицай и полиция.

Той отбеляза, че никой от обществото не се замисля в последните 30 години демокрация българският полицай в какви условия си върши работата – „ниски заплати, дълго време липса на качествено облекло, постоянен натиск и охулване от обществото“.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари на служителите на МВР за тяхната работа и се обърна към отличените полицаи с думите, че наградите са оценка не само на техния труд, но са и благодарност за техните колеги и семейства. Кметът Йорданка Фандъкова изрази своята и на столичани огромна благодарност към МВР и конкретно към СДВР.

Добавете Вашия коментар

TOP